3e editie FairTrade en Global Goals markt groot succes.

Op zondag 27 oktober vond de 3e editie van de FairTrade en Global Goals (FTGG)  markt in Helmond Centrum plaats. Op de markt was het vanaf het begin van de middag gelijk al een gezellige drukte. Mede ook door de samenwerking met de BluesRoute.

De bezoekers konden niet alleen genieten van de Blues Muziek, aan het eind van de middag speelde er ook een band op de markt, maar ook van het aanbod van de 32 deelnemers aan de markt.  En dat varieerde van verkoop van nieuwe, tweedehands en handgemaakte producten tot informatie verstrekking op diverse gebieden.

Zo kon je onder andere bij de kraam van terug naar de Natuur insecten proeven, kreeg je bij het WereldPaviljoen uit Steyl (prijswinnaar van oa ANWB leukste uitje) informatie over hun initiatief waarbij kinderen kunnen ervaren hoe het is om in een ontwikkelingsland te leven, kon je worst proeven bij Eigezwijns die niet alleen van varkensvlees was gemaakt en kon je in gesprek over de toegankelijkheid van de stad voor minder validen bij Helmond Toegankelijker.

Rond 16 uur bracht wethouder Dortmans, die de Global Goals in haar portefeuille heeft, een bezoek aan de markt. De organisatie van de markt en zij hebben alle kramen op de markt bezocht en zijn het gesprek aangegaan met de deelnemers, waarbij vooral de aandacht was voor het verhaal achter het initiatief of project om bij te dragen aan een betere wereld hier of in een ander land.

Wethoduer Dortmans in gesprek met een van de deelnemers _20191027_202333

Bezoekers van de markt waren zeer positief door de grote variatie in kramen en de manier waarop deze waren opgesteld en ingericht. Maar ook door de sfeer die er was door de klanken van de Blues Muziek op de markt .

De volgende editie vindt plaats op maandag 27 April 2020 Koningsdag

175 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *