Een ballon, een ballon een ballonnetje

Niks is toch leuker dan aan kinderen een ballon uit te delen, om deze bij een speciale gelegenheid op te laten of ter kleurrijke opluistering bij een opening van een winkel of bedrijf neer te zetten.

Voor de glimlach van het kind en het mooie beeld in de lucht en voor de nieuwe zaak is het inderdaad leuk. Voor dat moment.

Maar wat gebeurt er daarna met de ballon? Waar komt deze terecht? En wat zijn de gevolgen?

Afgelopen week was het raak in het centrum: de opening van diverse nieuwe winkels, de campagneteams van de diverse politieke partijen voor de komende verkiezingen, maar ook lokale organisaties die zich presenteerden tijdens de zaterdag markt. Op regenachtige en winderige dagen.

Een ballon kan daar niet goed tegen, wind. En zal dan in veel gevallen zijn eigen weg gaan kiezen. Glipt heel snel uit de handen van het kind dat het net gekregen heeft en voordat je het weet hangt de ballon in de boom of waait ver weg.

Op de foto de “oogst ballonnen” van deze week in 1 straatje in het centrum van Helmond. Deze ballonnen zijn onderschept. Door een gaatje net onder de knoop te knippen loopt hij leeg zonder te knappen (wat kans geeft op nog meer afval) en dan kan hij bij het plasticafval. Door het onderscheppen van deze ballonnen komen ze niet terecht in de natuur (ons milieu) en brengen ze geen schade toe aan planten en dieren.

Op veel ballonnen staat de naam van het bedrijf of organisatie die deze heeft uitgedeeld. Wij hebben deze bedrijven en organisaties aangeschreven en gevraagd in het vervolg geen ballonnen meer uit te delen.

Komt u een ballon tegen waarop staat waar deze vandaan komt neem dan contact op met dat bedrijf of die organisatie en vraag of ze willen stoppen met het uitdelen van ballonnen.

Goed voor het milieu en goed voor jezelf.

301 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *