Beleeftuin voor Keyserinnedael

Een grotendeels betegelde tuin, met een paar planten erin. Dat moet beter kunnen, dacht Kim Bombeeck, locatiemanager van Woonzorgcentrum Keyserinnedael (zorgboog) in Helmond. Wat begon met een goed idee, groeide uit tot een prachtig plan voor een beleeftuin. Halverwege september gaat de schop de grond in. Dit door de ondersteuning van vele fondsen, waaronder het Coöperatiefonds van Rabobank Helmond.

Een paar jaar terug trok Kim de stoute schoenen aan en klopte aan bij het kersverse Drakenbootfestival in Helmond. Haar vraag: ‘wat moet ik doen om tot goed doel geoormerkt te worden?’ Want Kim droomde van een beleeftuin voor de dementerende ouderen van Keyserinnedael. ‘Een tuin waar onze bewoners geprikkeld worden, want dat is heel belangrijk voor deze doelgroep. Ik dacht meteen aan een snoeptuin, waar je lekker kruiden en fruit kunt plukken.’

Droomtuin
De Rotary was gecharmeerd van haar plan, zegde geld toe én stimuleerde Kim om de lat hoger te leggen. ‘Ik kreeg te horen dat er nog veel meer mogelijk was, als ik een projectplan zou schrijven en zo fondsen zou gaan benaderen. Dat heb ik gedaan en tot mijn verbazing zegde bijna elk fonds dat ik aan heb geschreven toe. Nu hebben we 30.000 euro bij elkaar om onze droomtuin te realiseren! Met tal van eetbare planten, leuke paden en een fijne relaxplek. Ik denk dat bewoners en hun naasten hier straks heel veel gebruik van maken’, vertelt ze.

Met behulp van Du Pré Helmond is een ontwerp gemaakt en halverwege september gaat de schop de grond in. ‘Dan helpen een aantal vrijwilligers mee, ze gaan ook zorgen voor het onderhoud van de tuin. Dus we hebben er ook over nagedacht om de tuin in de toekomst mooi te houden’, vertelt Kim.

Tuin voor iedereen
Het Coöperatiefonds van Rabobank Helmond leverde de grootste bijdrage. Kim: ‘Zo leuk dat ze hier langskwamen, als je het ziet gaat het meer leven.’ Patrick Houthooft van het fonds vertelt: ‘Kim kwam met een mooi, goed doordacht plan. Ik vind het ook goed dat ze de tuin open wil stellen voor alle Helmonders. Zo denkt ze eraan om projecten met het onderwijs te gaan starten’, vertelt hij. ‘Daarnaast hebben we al eerder een dergelijke tuin in Stiphout ondersteund en die beleeftuin is een ontzettend groot succes. Het bewijs dat dit soort initiatieven ook echt effect hebben. We hebben dan ook alle vertrouwen in dit project.’

Beleeftuin_

620 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *