Cheque twv €997,40 voor stichting Bombo

Dit mooie bedrag is de opbrengst van de verkopen van producten uit Nepal bij Tiendas Diferentes in Helmond tot nu toe. Sinds mei 2018 verkoopt Maureen van Stichting Bombo vilten producten en sieraden uit Nepal in de winkel met FairTrade en duurzame producten van Jeanette Hendriks.

Dankzij een klant van de winkel zijn Jeanette en Maureen met elkaar in contact gekomen. Zij vertelde dat Maureen (van oorsprong uit Veghel) leuke producten uit Nepal verkoopt in Nederland waarmee ze geld voor haar stichting inzamelt. Maureen is een paar weken later in de winkel geweest met wat voorbeelden en zo is de bal gaan rollen. Meteen vanaf het begin was deze aanvulling op het FairTrade, duurzame en handgemaakte assortiment een succes.

differentes helmond 1DSC_2558 (1)Regelmatig vindt er via Whatsapp, oa ivm het tijdsverschil tussen Nederland en Nepal, overleg plaats over welke producten goed lopen of als aanvulling op het assortiment kunnen worden ingekocht. Vrienden en kennissen die dan op bezoek gaan bij Maureen komen dan met een koffer vol met spullen terug naar Nederland die dan weer hun weg vinden naar de winkel.

Maar ze zijn bijvoorbeeld ook bezig met het opzetten van een naaiatelier, waar vrouwen leren hoe ze zelf kleding kunnen maken. Daarnaast gaan ze ook kijken of ze van de vaardigheden van deze vrouwen gebruik kunnen maken voor het produceren van eigen producten voor het assortiment in Nederland.

Stichting Bombo neemt ook regelmatig deel aan diverse markten in de regio om hun projecten onder de aandacht te brengen, zoals afgelopen Koningsdag de FairTrade en Global Goals markt in Helmond.

Tiendas Diferentes

161 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *