Er wappert een nieuwe vlag in Helmond

Aan de Markt in Helmond wappert een nieuwe vlag.

En niet zo maar een nieuwe vlag, maar 1 gemaakt van gerecyclede petflessen.

De vorige vlag van Tiendas Diferentes was aan vervanging toe. Deze vlag was met de hand gemaakt van rest stukken stof, maar het logo begon te vervagen.  Vervanging van een vlag gemaakt van gerecycled materiaal, moest natuurlijk wel op een duurzame manier gebeuren.  Zeker als je als winkel zelf duurzame producten in het assortiment voert.

“Via social media waren we door een collega vorig jaar al getipt op de vlaggen van gerecyclede petflessen van de Dokkumer Vlaggen Centrale”, verteld Jeanette eigenaresse van Tiendas Diferentes. “Dat is op dit moment ook de enige met vlaggen van gerecycled materiaal in het assortiment”

“Toen onze vlag echt aan vervanging toe was, was de keus niet moeilijk. Tijdens onze vakantie in Nicaragua hebben we de bestelling geplaatst en nu wappert hij al aan onze vlaggenstok”

De petflessen worden via en speciaal proces vermalen en verwerkt tot draden, waar de stof van geweven kan worden. De vlag ziet er net zo uit als een gewone vlag. Met deze petflessenvlag dragen we weer een beetje bij aan een betere wereld. Dus  als je in de supermarkt lege flessen inlevert zou het maar zo ergens aan een gevel van een winkel kunnen eindigen als vlag.

 

110 totaal aantal vertoningen, 6 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *