Goede voornemens voor je portemonnee

Word financieel gezond!

Een nieuw jaar beginnen we altijd met frisse moed – en dus met goede voornemens. Nederlanders houden ervan, er worden soms hele lijstjes met voornemens gemaakt. Maar wat als je 2019 nu eens écht serieus begint? Met een plan om jezelf komend jaar helemaal financieel fit te maken? Wanneer je financieel gezond bent, leg je de basis voor een goed en gezond leven. Je hoeft het niet alleen te doen: met hulp van Kanzz financiële planning blijft het niet bij voornemens.

De populairste goede voornemens zijn: stoppen met roken en gezonder leven. Maar enkele van de populairste voornemens kun je ook met een financiële blik bekijken. Wanneer je het goed aanpakt dan levert werken aan je financiële gezondheid echt iets op.

1. Gezonder leven

Elk jaar staat dit voornemen bovenaan. Dus wie zich voorneemt om gezonder te gaan leven, denkt als eerste aan gezonder eten. Maar goede slaap is net zo belangrijk! Want slecht slapen door bijvoorbeeld financiële zorgen is schadelijk voor je gezondheid. De beste manier om rust in je hoofd te krijgen is om de oorzaak van het slaaptekort weg te nemen. Velen liggen letterlijk wakker van hun geldzorgen. Maar ook je geldzorgen voelen al een stuk minder zwaar als je een financieel plan hebt. Je kunt je hoofd dan weer met een gerust hart op je kussen leggen.

2. Meer aandacht voor elkaar

Tijdens de winterse dagen rond kerst en Oud & Nieuw ben je het liefst samen met familie en vrienden. Samen aan tafel, samen feestend. Maar waarom hebben we dan de rest van het jaar zo weinig tijd voor elkaar? Familie en vrienden en meer tijd voor de opvoeding van de kinderen, dat gaat toch altijd voor? Of meer tijd voor mantelzorgtaken. Meer aandacht voor elkaar is een geweldig voornemen, maar heb je er ook de financiële vrijheid voor? Daarom is het belangrijk dat je het financieel goed regelt. Want meer zorg voor anderen kan ook tijdelijk minder werken betekenen. En dus minder inkomsten. Hoe ga je dat opvangen?

3. Iets nieuws leren

Weer in de boeken duiken, veel mensen nemen ’t zich met Oud & Nieuw voor. Om promotie te kunnen maken of te kunnen solliciteren naar een andere leukere baan. Of je leert bijvoorbeeld een nieuwe taal, handig voor je droomreis.
En als je toch van plan bent om een nieuwe taal te leren, waarom dan niet de taal van financiën? De financiële taal spreken wordt steeds belangrijker, want de samenleving verwacht steeds meer financiële zelfredzaamheid van je. Het vangnet van de overheid is er niet meer of blijkt niet toereikend. Een goed voornemen zou kunnen zijn om je te gaan verdiepen in jouw financiële mogelijkheden. Dan kom je beter beslagen ten ijs als je financieel advies nodig hebt en samen met je adviseur tot de juiste keuzes wilt komen.

4. Meer aan anderen geven

De afgelopen maand december stond in het teken van cadeautjes geven. Zo gul als we in de decembermaand zijn, zo zouden we het hele jaar door willen zijn. Een prachtig voornemen, want geven aan anderen maakt gelukkig.
Maar hoe goed heb je je dan geven in je budget ingecalculeerd? En hoe geef je je geld weg als je er straks niet meer bent? Misschien is je pensioen goed geregeld, maar heb je ook aan het nabestaandenpensioen gedacht? En hoe zit het in ieder geval met je nalatenschap? Geven is fijn, maar méér kunnen geven en genoeg voor jezelf overhouden is nóg leuker.

En nu knopen doorhakken!

Goede voornemens gaan onverbrekelijk samen met beslissingen. Wil je serieus aan de slag met je financiële goede voornemens? Maak dan nu een afspraak met Kanzz

Hans Maasakkers

hans@kanzz.nl

Herselsestraat 16

5708 XK Helmond

 

349 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *