Hip en trendy: FairTrade producten

FairTrade hip en trendy? Kan dat? Ja zeker!

De producenten en leveranciers van FairTrade producten spelen steeds meer in op de vraag uit de markt. Wat is mode op dit moment en waar is vraag naar. Welke kleuren zijn in en welk materiaal is populair. Daardoor zijn FairTrade producten steeds moderner en hipper geworden.

Bij Tiendas Diferentes is dit goed te zien in het assortiment. “Wij willen ook graag de jongere generatie aanspreken en spelen daarop in door de trends van nu te volgen”.

Pareo’s, hippe sjaals en moderne schalen van keramiek zijn een paar voorbeelden. Maar ook bijvoorbeeld trendy toilettassen, strandtassen en boodschappentassen. Of leuke cadeaus als een scrub spons met daarin lavendelzeep en woondecoratie van gerecycled teakhout.

Klanten zijn steeds meer op zoek naar bijzondere en unieke cadeaus. En omdat de meeste FairTrade producten met de hand zijn gemaakt is ieder artikel origineel. Ook door de manier waarop wordt ingekocht, vaak niet meer dan enkele exemplaren van handgemaakte producten, blijft het assortiment verrassend en bijzonder. Hierdoor kunnen kan snel op trends ingespeeld worden.

En ook voor de prijs hoef je het niet meer te laten. Had FairTrade vroeger het imago dat het duur was, tegenwoordig is FairTrade betaalbaar. Natuurlijk betaal je iets meer voor een handgemaakt product dan voor een machinaal (en massa) geproduceerd artikel, maar daarmee geef je de producent onder andere een beter inkomen, betere leefomstandigheden en toegang tot onderwijs en schoon water/sanitair.

274 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *