Hoofdbrekens bij zzp-er bij aankoop van een huis?

Een zzp-er heeft doorgaans minder zekerheid over zijn inkomen dan iemand met een vaste baan in loondienst. Banken die een hypotheek verstrekken zien die zekerheid echter wel graag. Toch zijn er voor zzp-ers nog voldoende mogelijkheden om de aankoop van een huis te realiseren.

Moet je aan de hand van je jaarrekeningen genoeg kunnen aantonen dat je een goedlopend bedrijf hebt? Is het noodzakelijk om je eigen geld meebrengen om überhaupt een hypotheek te kunnen krijgen? Heeft dit effect op je inkomen voor nu en je inkomen voor later? Je moet immers ook zorg dragen voor de opbouw van je eigen pensioen. Het is dus duidelijk dat, zelfs als de bank je aanvraag goedkeurt, je veel hebt om over na te denken. Want zeker voor een zzp’er hangt alles met alles samen.

Vanzelfsprekend wil je, ondanks die moeilijke afwegingen, toch gewoon financieel gezond wonen en leven. En dat kan! Zorg er dan wel voor dat je goed nadenkt over je woon- en levensbehoeften van nu en straks. Er wordt in deze samenleving immers van je verwacht dat je zelf verantwoordelijkheid neemt voor je financiële gezondheid.

Een goed gesprek met een gecertificeerd financieel planner kan je helpen!

Hier alvast wat tips en vragen ter voorbereiding op dat gesprek:

  • Ga na wat je opzij kunt zetten om een huis te kopen
  • Zet op een rij wat de toekomstverwachtingen van je bedrijf zijn
  • Welke invloed heeft de aankoop van een huis op de winst, het inkomen en het vermogen?
  • Wat zijn mijn keuzes als ik eigen geld moet meebrengen?
  • Hoe kan ik mijn verhaal naar de bank hard maken?

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het plannen van een gezonde financiële toekomst, neem dan contact op met Hans Maasakkers van Kanzz of plan direct een afspraak.

Meer informatie over Kanzz

Herselsestraat 16

5708 XK Helmond

Tel 0650524702

 

352 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *