Iedereen in beweging door project structureel sporten

Helmond loopt voorop als het gaat om sportvoorzieningen voor mensen met een beperking. Zo start binnenkort het project ‘structureel sporten’. De deelnemende partijen gaan drie jaar lang sport aanbieden voor kinderen met een (veelal geestelijke) beperking. De insteek: toegroeien naar structureel sportaanbod voor deze doelgroep. Onder meer het Coöperatiefonds van Rabobank Helmond levert een bijdrage.

De laatste jaren zijn sportvoorzieningen bij instellingen door bezuinigingsmaatregelen weggevallen. Er zijn wel wat verenigingen in Helmond die aanbod speciaal voor mensen met een beperking hebben, maar dat aantal valt nog op een hand te tellen. Mensen met een beperking die willen sporten, staan dus voor een uitdaging.

Er zijn in Helmond diverse organisaties die zich dat aantrekken. Zoals stichting JIBB. Deze organisatie heeft al aanbod op de Anton van Dijkschool en werkt daarvoor samen met  Embedded Fitness. Zij maken uitdagende, interactieve, fitnesstoestellen en slaan zo een brug tussen gamen en sporten. Langzaam begon het balletje te rollen en klopten meerdere partijen bij JIBB aan. En zo zijn nu ORO en Bundel Zorg aangehaakt. Gezamenlijk zochten ze contact met Fitland in Helmond.

En zo ontstond het plan: op vier locaties sport op maat aanbieden. ‘We willen uiteindelijk toegroeien naar structureel sporten’, vertelt projectleider Joost Verspaget. ‘Het zou geweldig zijn als Helmondse verenigingen speciaal aanbod gaan aanbieden, maar daarvoor moeten ze de doelgroep wel eerst in beeld hebben.’

Drie jaar lang sport op maat aanbieden, vraagt om een investering. ‘We hebben diverse  fondsen aangeschreven om dit voor elkaar te krijgen. Ook krijgen we een bijdrage van de gemeente.’ Thomas Dorleijn beoordeelde de aanvraag voor het  Coöperatiefonds van de Rabobank samen met een collega. ‘Dit initiatief draagt bij aan het toegankelijk maken van sporten voor een brede doelgroep. Daarnaast sprak het ons aan dat diverse instanties deelnemen en de toestellen dus op meerdere plekken ingezet worden. Zo heb je een duurzame oplossing voor een brede doelgroep.’

Fotocredits: Embedded Fitness

373 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *