Keramiek uit Nicaragua

Terwijl in Helmond de schaatsbaan op de Markt in gebruik is en de meeste van u bezig zijn met de feestdagen zijn wij op bezoek in Nicaragua.

En we kunnen natuurlijk niet terugkeren naar Nederland zonder inkopen te hebben gedaan voor de winkel. Nicaragua staat onder andere bekend om zijn handgemaakt keramiek. Ons vakantieadres ligt op ongeveer 20 minuten rijden van het keramiekdorp van Nicaragua: San Juan de Oriënte. In dit dorp is bijna elke bewoner bezig met het vervaardigen van keramiek. Aan elk huis aan de hoofdstraat is een winkel gekoppeld waar de handgemaakte voorwerpen te koop worden aangeboden. En in het hoogseizoen rijden bussen met toeristen af en aan vanuit Managua en andere grote steden en zelfs vanuit Costa Rica.

We kunnen dan ook niet anders dan ook een bezoek brengen aan dit unieke dorp en op zoek te gaan naar enkele mooie keramiek voorwerpen. Daarbij rekening houdend met wat we mee  terug mogen nemen in de koffer naar Nederland.

Op de bijgevoegde foto’s enkele van onze aankopen die binnenkort in onze winkel (Diferentes, Markt 45a) te koop zullen zijn.

IMG_20171224_223125 (1) IMG_20171224_223036 (1)

DSC_5393

409 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *