Koffie met een verhaal

Pieter Staadegaard uit Gemert is oprichter van Josephat Torner Foundation Europe. Een organisatie die zich inzet voor een veilige leefomgeving van Albino’s in Tanzania. En omdat in Tanzania veel koffie wordt verbouwd vond Pieter het een mooi en goed idee om deze 2, zijn stiching en de koffie te combineren. Door de verkoop van koffie hoopt hij meer aandacht te kunnen vragen voor zijn stichting en tegelijkertijd geld in te zamelen.

Sinds Koningsdag 2019 heeft Pieter in Gemert een eigen koffie café en branderij (Usawa), waar de bonen uit Tanzania, Nicaragua en Brazilië vers gebrand worden. De koffie wordt verpakt in volledig biologisch afbreekbare verpakkingen door medewerkers van MeMo in Gemert.

En Nicaragua is waar de link ligt tussen Usawa in Gemert en Helmond. Helmond heeft al ruim 30 jaar een stedenband met San Marcos in Nicaragua.

Door het verhaal, de duurzame en biologisch afbreekbare verpakkingen en de herkomst van de bonen kon het ook niet anders dan dat deze koffiebonen bij Tiendas Diferentes verkocht zouden gaan worden.

Sinds deze week kunt u een Home Blend, een Superior of een Espresso variant van de bonen terug vinden in het assortiment van deze winkel met FairTrade en duurzame producten aan de Markt 45a (bij de kubuswoningen).

Usawa is overigens Swahili voor gelijkheid

259 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *