Meer mogelijkheden voor senioren

Senioren lopen vaak vast in de vele regels rond het verstrekken van hypotheken, zowel als ze hun woning willen verbouwen als wanneer ze willen verhuizen. Ook als ouderen kleiner en vaak ook  goedkoper willen gaan wonen, stuiten ze op problemen. Uitleg en tips heb ik daarom voor je op een rij gezet.

Ben je 57 of ouder en wil je verhuizen? Dan is een bank verplicht om je maximale hypotheek te baseren op je pensioeninkomen. Voor veel mensen daalt het maandelijkse inkomen echter na hun pensioen. Daardoor voldoen ze ineens niet meer aan de inkomenseisen voor de gewenste hypotheek. Zelfs niet als ze al jaren probleemloos hun huidige maandelijkse hypotheeklasten kunnen betalen. Gelukkig is hier nu verandering in gekomen.

Hans_5665 RGB stropdasGeldverstrekkers hebben namelijk sinds kort de mogelijkheid gekregen om een hypotheek te verstrekken op basis van de werkelijke maandlasten, in plaats van de normale inkomensnormen. Lang niet alle banken werken al op deze manier. Ik ben op zoek gegaan naar de mogelijkheden en daardoor was het voor Henk en Mieke wel nu mogelijk om te gaan verhuizen.

Betere doorstroming woningmarkt
Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren is verheugd met de nieuwe mogelijkheid tot maatwerk en verwacht ook dat er meer doorstroming plaatsvindt. Als ouderen makkelijker naar een levensloopbestendige woning kunnen verhuizen, dan hebben starters meer kansen om naar een eengezinswoning te verhuizen.

Dure hypotheek mag worden ingeruild
Het komt voor dat ouderen nog zitten met hoge hypotheeklasten door onvoordelige rente of dure aflossingen. Door het lagere pensioeninkomen kunnen ze vaak hun hypotheeklasten niet verlagen. Dit is met de nieuwe regels opgelost eindelijk opgelost zodat ze wel een hypotheek met lagere maandlasten kunnen afsluiten.

Hans Maasakkers FFP CFP®

M +31 (0)6 50 52 47 02
E hans@kanzz.nl

Herselsestraat 16
5708 XK Helmond

Kanzz

625 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *