Mini FairTrade route in Helmond Centrum

Ter gelegenheid van de FairTrade week, die plaats vindt van 4 tot en met 12 mei aanstaande, hebben een aantal ondernemers in Helmond het initiatief opgepakt voor een mini FairTrade route in het centrum van de stad.

Deze route brengt de bezoekers van het centrum langs 6 locaties met FairTrade en/of duurzame producten in het assortiment. Het aanbod varieert van een FairTrade kopje koffie of thee tot FairTrade (zilver en gouden) sieraden en van cadeau artikelen en woondecoratie tot kunstobjecten. De deelnemende locaties zijn te herkennen aan het logo van de FairTrade week in hun etalage. Daar kunt u ook een papieren versie van de route ophalen.

De deelnemende ondernemers zijn:

  • Restaurant Roka – Kerkstraat 45
  • JUUDs Foederer – Smalle Haven 8
  • Iets Anders – Markt 5
  • Edelsmid Rob Koenraads – Ketseganske 9
  • De Groene Panter – Elzas Passage
  • Tiendas Diferentes – Markt 45a (nabij de Kubuswoningen)

Steeds meer mensen zijn op zoek naar producten die beter zijn voor het milieu en voor hun zelf. Maar vaak weten ze niet waar ze deze producten kunnen vinden. Daarnaast wil de Gemeente Helmond FairTrade gemeente worden en middels deze mini FairTrade route laten de ondernemers zien dat er op dat gebied al veel te bieden is in onze stad.

Natuurlijk zijn er nog veel meer winkels en horecagelegenheden in Helmond waar FairTrade en duurzame producten worden aangeboden. Met dit initiatief hopen we dat de route bij de volgende FairTrade week, in het najaar, een uitgebreider aanbod kan bieden.

295 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *