Nationale FairTrade week & Bazar Liz bij Tiendas Diferentes

Van 5  tot en met 13 mei is het de Nationale FairTrade week. In deze week staan de FairTrade producten in (cadeau)winkels, supermarkten en de Wereldwinkel in het hele land in de schijnwerper.

Ook bij Tiendas Diferentes, Markt 45a (Speelhuisboulevard) zal hier extra aandacht aan besteed worden. Zo krijgt u extra informatie over de cadeauartikelen in onze winkel, maar er zijn ook speciale acties en aanbiedingen. De week wordt bij Tiendas Diferentes feestelijk afgesloten op 12 mei. Op die dag organiseren we Bazar Liz. Een speciale verkoop van FairTrade en duurzame producten waarvan de opbrengst gaat naar ouderenopvang Horizonte in Nicaragua. De producten zullen tegen gereduceerde prijzen te koop zijn.

En dit is een uniek evenement. Niet alleen vind het plaats op de Internationale FairTrade dag (ter afsluiting van de nationale FairTrade week), maar er wordt die dag ook samengewerkt door leerlingen van de Praktijkschool en vrijwilligers van Stichting Helmond San Marcos.

De leerlingen van de Praktijkschool die op 12 mei aanwezig zijn draaien allemaal mee in het internationaliseringsproject van 4 OMO scholen. En zijn ambassadeurs van Stichting Helmond San Marcos. Zij zamelen op dit moment geld in om internet aan te kunnen leggen bij ouderenopvanghuis Horizonte. Zodat ze daar makkelijker medicijnen kunnen bestellen en de administratie kunnen doen. De producten op de kraam zijn kosteloos beschikbaar gesteld door Diferentes.

En waarom de naam Bazar Liz?  De Helmondse Lies van Mierlo stond aan de wieg van ouderenopvang Horizonte in Nicaragua. Zij heeft jaren in Nicaragua gewoond en heeft Horizonte gemaakt tot wat het nu is. Helaas is zij in 2014 overleden.

Ter nagedachtenis aan haar heeft Horizonte een winkeltje ingericht op hun terrein dat Bazar Liz heet. Met de opbrengst van de verkoop daar kunnen ze extra zaken, zoals bv keuken apparatuur, bekostigen. De naam Bazar Liz hebben we daarvan geleend

De winkel en de kraam zijn op 12 mei geopend van 10-17 uur. U bent van harte welkom!

Bazar Liz

682 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *