Watertappunt in Helmond Centrum

De komende week zal de temperatuur weer boven de 30 graden uitkomen. Het is dan belangrijk om veel water te drinken. Dus neem je een flesje water mee de stad in als je gaat winkelen.

Maar wat als je flesje leeg is? Waar kun je hem dan weer vullen? Op diverse locaties in de stad zijn vaste watertappunten, maar die liggen vaak buiten het centrum gebied (oa bij het station). Wat je dan al snel geneigd bent te doen is bij een horecagelegenheid een nieuw flesje water te kopen. Wat uiteindelijk weer extra plastic afval zal veroorzaken.

Publiek Water heeft daar een oplossing voor bedacht: Ondernemers (in het centrum) stellen hun kraan beschikbaar om jouw flesje gratis met water te vullen. Deze bedrijven zijn herkenbaar aan onderstaande sticker op de deur of het raam. Loop daar gerust naar binnen om te vragen of jouw flesje gevuld mag worden.

Op Publiekwater.nl kun je alle deelnemende bedrijven vinden en dat worden er elke dag meer.

In Helmond is op dit moment 1 PubliekWater tappunt: Tiendas Diferentes had op warme dagen al een tap kan met water buiten staan, nu kun je ook je flesje bij de kraan laten vullen. Heb je geen flesje? Geen nood bij Tiendas Diferentes kun je duurzame en herbruikbare waterflesjes kopen die ter plekke voor je worden gevuld.

publiek water

263 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *